Ավոկադոն մեծացնում է բեղմնավորման հավանականությունը
Ավոկադոյի եւ ձիթապտղի յուղով պատրաստված աղցանների օգտագործումը մեծացնում է կանանց բեղմնավորման հավանականությունը: Նման եզրակացության են եկել Հարվարդի հասարակական առողջապահության դպրոցի գիտնականները: Նրանց կարծիքով` ասպես կոչված միջերկրածովյան դիետայի մեջ ներառված սննդամթերքները ցուցանիշները բարելավվում են 3 անգամ, գրում է “The Daily Mail”-ը:
Հետազոտության արդյունքում պարզվել է, որ այն յուղերը, որոնք կան ձիթապտղի, ընկույզի, արեւածաղկի սերմերի մեջ, ավելի օգտակար են կանանց համար, քան դիետիկ յուղերի մյուս տեսակները: Մասնագետները կարծում են, որ այդ յուղերը, ոչ միայն պաշտպանում են սիրտը, այլ նաեւ բարելավվում են պտղաբերությունը` վերացնելով բորբոքումներն օրգանիզմում:
Հետազոտության ղեկավար, պրոֆեսոր Խորխե Չավարոն նշել է, որ առայժմ հայտնի չէ` ինչ կենսաբանական մեխանիզմներ են ընկած իրենց հայտնաբերած յուղային միացություններում, սակայն նա կարծում է, որ իրենց անցկացրած հետազոտության արդյունքներն ուշադրության արժանի են, եւ աշխատանքը պետք է շարունակվի: