Համբուրգերն ավելի վնասակար է էկոլոգիայի համար, քան բեռնատարների եւ գործարանների ծուխը
Սննդի այն կետերը, որոնցում գրիլ եւ համբուրգերներ են պատրաստվում, մեծ վնաս են հասցնում էկոլոգիային: Կալիֆորնիական համալսարանի գիտնականները պարզել են, որ արագ սննդի կետերում առկա կոմերցիոն գրիլները, մթնոլորտ են արտանետում մեծ քանակությամբ վնասակար նյութեր, ընդ որում` ավելի մեծ ծավալներով, քան բեռնատարները եւ գործարանները:
Ինժեներ Բիլլ Ուելչը համեմատել է մեկ համբուրգերի պատրաստման եւ բեռնատարի պատճառած վնասները: Բեռնատարը, 200 կմ տարածություն անցնելով, մթնոլորտ է արտանետում գրեթե նույն քանակությամբ վնասակար նյութեր, որքան որ արտանետվում է ընդամենը մեկ համբուրգերի պատրաստման հետեւանքում:
Հարավային Բոստոնի բնակիչները հատկապես լավ գիտեն` ինչ ասել է արագ սննդի կետերին մոտ ապրելը: Նրանք դժգոհում են, որ նման կետերի պատճառով իրենք բառացիորեն “ապխտվում” են սեփական տներում: Հատկապես ծանր է լինում հանգստյան օրերին, երբ մարդիկ բացարձակապես հայտնվում են թունավոր ծխի մեջ: