Գիտեք, որ լոլիկը…
![](https://henaran.am/wp-content/uploads/2015/09/11875171_719358958194084_2060477938798963297_o-1024x727.jpg)
Բարենպաստ է ազդում նյարդային համակարգի վրա, քանի որ այն պարունակում է B խմբի վիտամիններ: Թարմ լոլիկը սրտի համար շատ անհրաժեշտ կալիումի աղբյուր է, բացի դրանից, այն հարուստ է նաև մագնեզիումով և ցինկով, ինչը շատ կարևոր է մաշկի և մազերի համար: Լոլիկն անհրաժեշտ է նաև ոսկորների ամրացման համար, քանի որ շատ կալցիում է պարունակում: Թեև ջերմամշակման ընթացքում լոլիկի մեջ կորչում է C վիտամինը, բայց փոխարենը կտրուկ աճում է լիկոպինի պարունակությունը, որը պաշտպանում է քաղցկեղից, բարձրացնում է իմունիտետը և կանխում սիրտ-անոթային հիվանդությունների առաջացումը: Այնպես որ, եփած լոլիկը պակաս կարևոր չէ թարմից: Լոլիկն ավելի թարմ և երկար կպահպանվի, եթե շարեք մի շարքով՝ կոթերը դեպի վերև:
Nuga Best – Armenia–ի ֆեյսբուքյան էջից