20 Նոյեմբերի, Չորեքշաբթի, 2019
KFC

Թեյը եւ սուրճը վնասում են ԴՆԹ-ն

image_19128

Թեյը եւ սուրճն ակտիվացնում են p53 գենը, որը կապված է քաղցկեղային հիվանդությունների հետ: Նման եզրակացության են եկել Ջոն Հոփքինսի անվան համալսարանի գիտնականները` ստուգելով մի շարք սննդամթերքներ, որոնք պոտենցիալ վնասակար ազդեցություն ունեն ԴՆԹ բջիջների վրա:

p53 գենը, որը ճնշում է քաղցկեղային գոյացությունները, օրգանիզմում առաջանում է ԴՆԹ-ի վնասվելու արդյունքում: Այն պատասխան ռեակցիաներ է առաջացնում, որոնք ուղղված  են վնասված ԴՆԹ-ի վերականգման ուղղությամբ: Որքան ուժեղ են այդ “վնասվածքները”, այնքան ավելի ինտենսիվ է անցնում գենի ակտիվացումը: 

Թեստավորման արդյունքում պարզվել է, որ սուրճը, կանաչ եւ սեւ թեյը մասամբ նպաստում են p53 գենի առաջացմանը:

 

KFC

Արխիվ

Նոյեմբերի 2019
ԵԵՉՀՈՒՇԿ
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Հոկտեմբերի

ՎԵՐՋԻՆ ԼՈւՐԵՐ