Ծիսական ուտեստների գաղտնիքը. Սեդրակ Մամուլյանը խորհուրդ տվեց/վիդեո/
![](https://henaran.am/wp-content/uploads/images/news/snapshot_-_25_1388130412-300x189.jpg)
Հայ խոհարարական ավանդույթների զարգացում և պահպանում հասարակական կազմակերպության նախագահ Սեդրակ Մամուլյանը այսօր լրագրողների հետ հանդիպման ժամանակ խոսեց Նոր տարվա սեղանին դրվող հայկական ավանդական, ծիսական կերակրատեսակների մասին: Դրանցից շատերը այսօր չեն պատրաստվում:Մինչդեռ նախկինում ամեն ուտեստ ուներ իր խորհուրդը.”Շատ կարևոր է “Քաշիկան”, տարեհացը, ինչպես նաև մարդակերպ և կենդանակերպ գաթաների փոքրիկ տեսակները: “Քաշիկան” հարիսայի տարատեսակ է, պատրաստվում է հավի մսից […]