Ինչպես պատրաստել պաղպաղակ տնային պայմաններում
Բաղադրությունը`
2 բաժակ շաքարավազ
1 լիտր կաթ
Կարագ 100 գրամ
Օսլա 1 թեյի գդալ
Ձվի դեղնուց 5 հատ.
.
Պատրաստման եղանակը`
1. Կարագ իջեցնել տաքացրած կաթի մեջ և հասցնել եռման աստիճանի:
Մյուս ամանի մեջ իրար խառնել շաքարավազը,օսլան և դեղնուցը, խառնել մինրև միատարր զանգված դառնա:
3. Որից հետո այստեղ ավելացնել մի քիչ կաթ, արդյունքում պետք է ստանաք թթվասերի հտության զանգված:
4. Այդ ժամանակ կաթը եռացնել , բարակ շիթով լցնել դեղնուցով խառնուրդը , չմոռանալով անընդհատ խառնել:
5. հասցնել եռման աստիճանի: Երբ խառնուրդը եռա, վերցնել կարկից և դնել սառը ջրի մեջ,
ընդ որում մանրակիթ խառնելով , մինրև զանգվածը հովանա :
6. Այնուհետև զանգվածը թողնել ամբողջությամբ սառի , պարբերաբար խառնելով, որից հետո լցնել մատուցվող ամանի մեջ կամ Ձեր նախընտրած ձևը տալ և դնել սառնարան որ սառչի: