Գիտնականները բացահայտել են, թե ինչու է օգտակար քաղցրավենիք ուտելը
Շատ սննդաբաններ ասում են, որ տորթեր, խմորեղեն, շոկոլադ, թխվածքաբլիթներ և շաքար պարունակող այլ մթերքներ վնասում են կազմվածքը և օգտակար չեն մարդու համար:
Սակայն վերջերս մի խումբ գիտնականներ հետաքրքիր բացահայտում են կատարել քաղցրավենիքի մասին:
Փորձագետները պարզել են, որ այն մարդկանց մոտ, ովքեր լիովին հրաժարվել են քաղցրից, ավելանում է արթրիտի և թրոմբոզի հավանականությունը:
Մասնագետներն այս եզրահանգմանն են եկել դիետիկ ուսումնասիրությունից հետո: Նրանք նաև պարզել են, որ քաղցրից հրաժարումը կարող է հանգեցնել լյարդի և փայծաղի աշխատանքի խաթարմանը:
Բացի այդ, շաքարը ազդում է մարդու տրամադրության վրա: Շաքար պարունակող ապրանքներն ազդում են ուրախության հորմոնի արտադրության վրա: Հետեւաբար, նրանք, ովքեր ուտում են «առողջ սնունդ», հակված են սթրեսի և դեպրեսիայի: