Ասում է՝ հալալ ու կտրվում է գլուխը /վիդեո/
“Ոչխարը գլուխը դնում է սեղանին, մոլլան օրհնում է, ասում է հալալ, ու մորթը սկսվում է”,-պատմում է “Գյուղարտ” ընկերության տնօրեն Սամվել Ավետիսյանը: Մանր եղջերավոր անասունների մորթման եւ վերամշակման արտադրամասում արտադրական հիմնական բոլոր գործողությունները կատարվում են առանց մարդու միջամտության: Գործարանը կառուցվել է Իրան միս արտահանելու բոլոր պահանջներին համապատասխան, անցել ԻԻՀ-ում սետիֆիկացման բոլոր փուլերը եւ առաջիկայում համապատասխան սետիֆիկատի (“Հալա”՚) ստացման դեպքում կսկսի իր գործունեությունը:
Փորձնական արտադրանք արդեն տվել են: Տնօրենի խոսքով, իրանցիները հայի ձեռքով մորթած միս չեն ուտում, ինչի պատճառով էլ իրանցիներ էլ են աշխատում գործարանում:
Մեկ ոչխարի մորթման համար պահանջվում է ընդամենը 4 րոպե:
Մանրամասները՝ տեսանյութում: