24 Նոյեմբերի, Կիրակի, 2024
KFC

Բրինձ․ օգտակար հատկանիշները

Բրնձի կենսաբանական օգտակարությունը պայմանավորված է նրա պարունակած կարևոր ամինաթթուներով (տրիպտոֆան, մեթիոնին, խոլին, լեցիտին, լիզին, հիստիդին, ցիստին, արգինին) B (ներառյալ ֆոլաթթուն) և PP խմբի վիտամիններով, ինչպես նաև կալիում, ցինկ, երկաթ, ֆոսֆոր, յոդ ու այլ միկրոտարրերով, մեծ քանակությամբ սպիտակուցներով ու օսլայով:

Բրնձի տեսակները շատ են ու միմյանցից տարբեր օգտակար նյութերի պարունակությամբ: Ավելի կարևոր է դրանց մշակման եղանակը: Միկրոտարրերը հիմնականում բրնձի թեփի մեջ են: Օրինակ` շագանակագույն (կիսով չափ պահպանված թեփով) կամ շոգեհարված (մշակման ժամանակ օգտակար նյութերը թեփից անցնում են հատիկներին) բրինձներն ավելի շատ վիտամիններ ու միկրոտարրեր են պարունակում, քան թեփահանվածը:

 

KFC

Արխիվ

Նոյեմբերի 2024
ԵԵՉՀՈՒՇԿ
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Հոկտեմբերի

ՎԵՐՋԻՆ ԼՈւՐԵՐ