Ինչպես պատրաստել հրաշալի ու համեղ “վաֆլե տորթ”
Պատրաստվում է՝ 1 ժամ 30 րոպեում:
Բաղադրությունը՝
350 գրամ վանիլային վաֆլի
շաքարավազ – 100գրամ
դոնդող – 15 գրամ
150 գրամ սև շոկոլադ
ձվի սպիտակուց – 4 հատ
կարամելային լցոն
հալեցրած կարագ – 100գրամ
ձվի դեղնուց – 1 հատ
200գրամ անալի ընկուզային խառնուրդ
Պատրաստման եղանակը՝
Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճան:Վերցնել 100գրամ վաֆլի և մանր կտրատել:Ավելացնել դեղնուցը,վաֆլե փշրանքները, այնուհետև խառնել:Փռել փայլաթիթեղ,տարածել վաֆլե խառնուրդը,փակել,դնել ջեռոցը և սպասել 8 րոպե:8 րոպեից հետո հանել ջեռոցից,թողնել սառչի առանց հանելու փայլաթիթեղից:
Դոնդողը թրջել 30 մլ սառը ջրով, ապա մի փոքր տաքցնել,անընդհատ խառնել մինչև դոնդողը ամբողջովին լուծվի ջրում: Ընկուզեղենը դանակով մանրացնել: Ավելացնել դեղնուցը 50 գրամ շաքարավազի հետ, այնուհետև ավելացնել կարամելային լցոնը,հարել:
Շարունակել հարել,ավելացնել դոնդող և ընկուզեղեն:Զանգավածը դնել սառնարանը 40 րոպե:
Յուղել տորթը ընկուզեղենի և սպիտակուցի խառնուրդով:Ավելացնել վաֆլե շերտը:
Եվս մեկ անգամ յուղել տորթը կրեմով և նորից ավելացնել վաֆլե շերտ:Շարունակել հարել վաֆլին և կրեմը:Հանել տորթը կաղապարից:
Հալեցնել շոկոլադը: Կարագը մանրացնել և ավելացնել մնացած շաքարավազն ու հալեցրած շոկոլադը:Յուղել տորթը ստացված խառնուրդով և դնել սառնարանը մի քանի ժամ: