Գարեջրի բուժիչ ազդեցությունը
Գարեջրին անընդհատ վերագրվում է բուժիչ հատկություններ: Էրլանգեն-Նյուրնբերգի համալսարանի Կլաուս Հելլերբրանդի թիմի գիտնականները ավելի մանրամասն ուսումնասիրել են գարեջրի բաղադրության մեջ մտնող և դրա դրական ազդեցությունը որոշող երկու նյութեր՝ տեղեկացնում է Focus-ը:
Դա քիմիաթերապիա է, որը կոչվում էքսանթոհումոլ և իզո-ալֆա-դառը թթուներ, որոնք պարունակվում են խմիչքում:
«Ուսումնասիրության ընթացքում հայտնաբերվել է, որ քսանթոհումոլը կարող է կանխել ավելորդ քաշի և անառողջ դիետայի հետևանքով առաջացած լյարդի ճարպոտումը։ Բացի այդ, այս նյութը, ըստ երևույթին, կարող է սպանել լյարդի քաղցկեղային բջիջները: Ինչպես հաղորդում են գիտնականները՝ այն կարող է հակազդել քաշի ավելացմանը: Իզո-ալֆա-դառը թթուները խոչընդոտում են լյարդի վնասվածքի զարգացմանը և դրական ազդեցություն ունեն գլյուկոզայի և ճարպային նյութափոխանակության վրա»,- ասվում է հրապարակման մեջ: