Աղի բուժիչ հատկանիշները
Աղն օգտագործում են ոչ միայն սննդի մեջ, այլեւ տարբեր հիվանդությունների պարագայում։ Այն օգտագործում են անգինայի, հարբուխի, մրսածության, սնկային հիվանդությունների, այրվածքների պարագայում։
Անգինայի դեպքում՝ 1 թեյի գդալ աղը մեկ բաժակ տաք ջրի մեջ լցրեք, 2 կաթիլ յոդ ավելացրեք ու 3-4 անգամ օրվա մեջ ողողում արեք։ Այրվածքի դեպքում՝ այրված հատվածը լվացեք աղաջրով։
Գրիպի դեպքում՝ աղաջուր արեք՝ մեկ լիտր ջրին մեկ թեյի գդալ հարաբերակցությամբ ու լվացեք քթանցքները։