03 Մայիսի, Ուրբաթ, 2024
KFC

Թեյը եւ սուրճը վնասում են ԴՆԹ-ն

Թեյը եւ սուրճն ակտիվացնում են p53 գենը, որը կապված է քաղցկեղային հիվանդությունների հետ: Նման եզրակացության են եկել Ջոն Հոփքինսի անվան համալսարանի գիտնականները` ստուգելով մի շարք սննդամթերքներ, որոնք պոտենցիալ վնասակար ազդեցություն ունեն ԴՆԹ բջիջների վրա:

p53 գենը, որը ճնշում է քաղցկեղային գոյացությունները, օրգանիզմում առաջանում է ԴՆԹ-ի վնասվելու արդյունքում: Այն պատասխան ռեակցիաներ է առաջացնում, որոնք ուղղված  են վնասված ԴՆԹ-ի վերականգման ուղղությամբ: Որքան ուժեղ են այդ “վնասվածքները”, այնքան ավելի ինտենսիվ է անցնում գենի ակտիվացումը: 

Թեստավորման արդյունքում պարզվել է, որ սուրճը, կանաչ եւ սեւ թեյը մասամբ նպաստում են p53 գենի առաջացմանը:

 

KFC

Արխիվ

Մայիսի 2024
ԵԵՉՀՈՒՇԿ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Ապրիլի

ՎԵՐՋԻՆ ԼՈւՐԵՐ