Խնձորով մարմելադ`տնային պայմաններում
Բաղադրությունը՝
Խնձորի հյութ – 0,5 բաժակ
Շաքարավազ – 2 բաժակ
Կիտրոնի կեղև – 2 ճաշի գդալ
Դոնդող – 20 գր
Ջուր- 100 մլ
- Դոնդողը թրջել խնձորի հյութով և թողնել ուռչի։ Կիտրոնի կեղևը լավ մանրեցնել։Կաթսայի մեջ լցնել շաքարավազը և ջուրը, ավելացնել կիտրոնի կեղևը և դնել մարմանդ կրակին։ Անընդհատ խառնել, մինչև շաքարավազը հալվի։
- Վերցնել կրակից և ավելացնել դոնդողը։ Լավ խառնել, անց կացնել քամիչով, լցնել ձևամանների մեջ և սառեցնել սառնարանում։ Մատուցելուց առաջ վրան ցանել շաքարի փոշի։