7 մթերք՝ ծերացումը կանխելու համար
Փոքրիկ լոլիկները նվազեցնում են քաղցկեղով հիվանդանալու հավանականությունը եւ արգանդի վզիկի քաղցկեղի հավանականությունը նույնպես, ինչպես նաեւ սրտի հետ կապված խնդիրները:
Օմեգա 3 պարունակող սննդատեսակներ եւ բջջանք: Ըստ կլինիկական փորձարկումների 40 գրամ այս սննդատեսակները օգտագործելու դեպքում կանայք կարող են կանխարգելել վերոնշյալ հիվանդությունները եւ նվազեցնել օրգանիզմում խոլեստերինի քանակությունը: Այս սննդատեսակները խորհուրդ չի տրվում օգտագործել հղիության ընթացքում:
Կաղամբի տերեւները պարունակում են մի օգտակար նյոթերի ու վիտամինների մի ամբողջ փունջ: Նրանում պարունակվող լուտեինը օգնում է պահպանել տեսողությունը, վիտամին C-ն ամրացնում է իմունային համակարգը, վիտամին K-ն ամրացնում է ոսկրային համակարգը, կանխարգելում օստեոպորոզը եւ հարակից հիվանդությունները:
Սաղմոն – այս ձկնատեսակների օգտագործումը օգնում է կանանց ազատվել հետծննդաբերական դեպրեցիայից, ամրացնել նյարդային համակարգը եւ բարձրացնել էստրոգենի մակարդակը, որը բարձրանում է 40 տարեկանից հետո:
Հաղարջի հյութը հարուստ է վիտամին C-ով եւ հակաօքսիդանտներով, որը ամրացնում է իմունային համակարգը եւ խուսափել միզուղիների վարակներից:
Հունական մածունը, որը պատրաստվում է ոչխարի կաթից հարուստ է սպիտակուցներով, ունի շաքարի ցածր մակարդակ: Այն նվազեցնում է –շաքարային դիաբետով հիվանդանալու հավանականությունը, դանդաղեցնում ծերացման գործընթացը:.
Ընկույզը նվազեցնում է կրծքի քաղցկեղի եւ օստեոպորզի հավանականություն ը կանանց մոտ: Նոր հետազոտությունները պարզել են, որ ամեն օր 50 գրամ ընկույզ օգտագործելու դեպքում վերանում են քաղցկեղի բջիջները, իսկ ոսկրերը պահպանում են իրենց ամրությունը: