Գիտեք, որ լոլիկը…
Բարենպաստ է ազդում նյարդային համակարգի վրա, քանի որ այն պարունակում է B խմբի վիտամիններ: Թարմ լոլիկը սրտի համար շատ անհրաժեշտ կալիումի աղբյուր է, բացի դրանից, այն հարուստ է նաև մագնեզիումով և ցինկով, ինչը շատ կարևոր է մաշկի և մազերի համար: Լոլիկն անհրաժեշտ է նաև ոսկորների ամրացման համար, քանի որ շատ կալցիում է պարունակում: Թեև ջերմամշակման ընթացքում լոլիկի մեջ կորչում է C վիտամինը, բայց փոխարենը կտրուկ աճում է լիկոպինի պարունակությունը, որը պաշտպանում է քաղցկեղից, բարձրացնում է իմունիտետը և կանխում սիրտ-անոթային հիվանդությունների առաջացումը: Այնպես որ, եփած լոլիկը պակաս կարևոր չէ թարմից: Լոլիկն ավելի թարմ և երկար կպահպանվի, եթե շարեք մի շարքով՝ կոթերը դեպի վերև:
Nuga Best – Armenia–ի ֆեյսբուքյան էջից