Սնունդը կարող է դեպրեսիայի պատճառ դառնալ
Ինչպես հայտնի է, սնունդը մեծ ազդեցություն ունի մեր տրամադրության վրա: Զարմանալի է, սակայն մարդու տրամադրության վրա բացասական ազդեցություն կարող են ունենալ ոչ թե կիսաֆաբրիկատները կամ գազավորված ըմպելիքը, այլ բավականին բնական սնունդը: Ամերիկացի գիտնականները բոլոր անտրամադիր մարդկանց խորհուրդ են տալիս սուրճ ըմպել, ինչը առաջին հայացքից դրական ազդեցություն է ունենում տրամադրության վրա:
Սակայն հարցն այն է, որ դրանից կախվածություն է առաջանում, եւ այս յուրահատուկ “թմրանյութի” երկրորդ պորցիան ոչ հաճախ է բարերար ազդեցություն ունենում: Ուստի մարդու տրամադրությունը անընդհատ փոփոխության է ենթարկվում, ինչը վնասակար է նյարդային համակարգի համար: Շոկոլադի չարաշահումը նույնպես կարող է դեպրեսիայի պատճառ դառնալ: Համարվում է, որ քաղցրակերները ավելի երջանիկ են: Սակայն մարդ ինչքան քաղցր է ուտում, այնքան ավելի շատ է դրա պահանջը զգում եւ հայտնվում է “թակարդում”:
Քաղցրի պակասը հանգեցնում է տրամադրության կտրուկ անկման: Դեպրեսիայի հակված մարդկանց խորհուրդ է տրվում նաեւ չչարաշահել միսը, քանի որ դանդաղ մարսվելով այն տոքսին է արտադրում, ինչը վնասում է նյարդային համակարգը: