Բժիշկը պատմել է քաղցկեղի հավանականությունը նվազեցնող բանջարեղենի մասին
Բժիշկ–սննդաբան Օքսանա Սկիտալինսկայան պատմել է, որ կաղամբը շատ հիվանդությունների բուժման և կանխարգելման համար ամենաէֆեկտիվ մթերքն է։
Կաղամբը հզոր հակամուտագեն է, որը կանխարգելում է ԴՆԹ–ի վնասումը և ուռուցքների առաջացումը, այն նվազեցնում է քաղցկեղով հիվանդանալու հավանականությունը, սակայն չունի կողմնակի ազդեցություններ ինչպես դեղերը։
«Գանգուր կաղամբը կարգավորում է խոլեստերինի մակարդակը, իսկ բրոկոլին օգնում է ակտիվացնել աղիքների իմունային համակարգը»,– բացատրել է նա։
Սկիտալինսկայան նաև ընդգծել է, որ մարդիկ վախենում են կաղամբ ուտել վախից, թե վահանաձև գեղձերը կդադարեն հորմոններ արտադրել։
«Գանգուր կաղամբը կարգավորում է խոլեստերինի մակարդակը, իսկ բրոկոլին օգնում է ակտիվացնել աղիքների իմունային համակարգը»,– բացատրել է նա։
Սկիտալինսկայան նաև ընդգծել է, որ մարդիկ վախենում են կաղամբ ուտել վախից, թե վահանաձև գեղձերը կդադարեն հորմոններ արտադրել։