Ինչո՞վ է վտանգավոր խորովածը․ գիտնականներ
Օքսֆորդի համալսարանի գիտնականները պարզել են, որ քարածխի միջոցով պատրաստված ուտեստների, նաև խորովածի, հաճախ օգտագործումը մեծացնում է սիրտ-անոթային հիվանդությունների հետևանքով վաղաժամ մահվան վտանգը։ Այս մասին ասվում է EurekAlert!-ում։
Դա է ապացուցել Չինաստանի 341 730 բնակչի մասնակցությամբ գիտափորձը։
Կամավորների շուրջ 22․5 տոկոսը 30 տարի ուտեստ պատրաստելու համար կարծր վառելիք է գործածել, 24․6 տոկոսը 10-29 տարի է այդպիսի վառելիք օգտագործել, 53 տոկոսը՝ տասը տարուց պակաս կամ երբեք։ Հետազոտության ընթացքում սիրտ-անոթային հիվանդությունների պատճառով 8304 մարդ է մահացել։
Գիտնականները խորհուրդ են տալիս ուտեստներ պատրաստելիս էլեկտրականությունից կամ գազից օգտվել։