Օրգանիզմի համար ամենավտանգավոր 4 ալկոհոլային ըմպելիքները
Ալկոհոլը օրգանիզմի համար ամենավտանգավոր ըմպելիքներից է։ Իսկ որոշ ալկոհոլային ըմպելիքներ օրգանիզմին կարող են անդառնալի վնասներ հասցնել։
Շատ վտանգավոր է մշտապես գարեջուր խմել, հատկապես՝ շոգին։ Այս դեպքում լյարդն ուռչում է և թույլ ռեժիմով է գործում, ինչը կարող է տարբեր հետևանքների հանգեցնել։ Բացի այդ, գարեջուր արտադրողները դրա բաղադրությանը երջանկության հորմոն են հավելում, ինչի պատճառով գարեջրի գործածությունը սկսում է մշտական բնույթ կրել։
Քաղցր համի պատճառով լիկյորը կարելի է հեշտությամբ խմել։ Իսկ հետևանքը լինում է հարբածությունն ու գլխացավը։ Բացի այդ, այն վնասակար էենթաստամոքսային գեղձի համար։
Շամպայնը վտանգավոր է լյարդի համար։ Իսկ դրա հաճախակի օգտագործումը ստամոքսի ցավերի և նույնիսկ թունավորման պատճառ կարող է դառնալ։
Կոկտեյլները բարձր կալորեականությամբ ռումբեր են, որոնք գրոհում են օրգանիզմի վրա։ Դրանք գիրացնում են, վնասում են ատամների էմալը և վտանգավոր են լյարդի համար։