Արդյոք օգտակար է սև բծերով բանանը
Տարօրինակ է հնչում, սակայն ի տարբերություն այլ մրգերի, երբ բանանի վրա հայտնվում են մուգ բծեր, որից հետո կեղևը դառնում է շագանակագուն, էլ ավելի է մեծանում նրա օգտակարության հատկանիշները: Հետևաբար ընտրություն կատարելիս պետք է հաշվի առնեք, որ որքան մուգ է բանանի կեղևի գույնն, այնքան շատ С, В վիտամիններ է պարունակում:
1.Բանանն օգնում է ազատվել ստամոքսի այրոցից և թթվայնությունից: Ընդամենը մեկ բանանը կարող է բերել որոշակի թեթևացման:
2. Բանանն օգնում է կարգավորելու արյան ճնշումը՝ ի շնորհիվ կալիումի և քիչ նատրիումի,որը կանխարգելում է սրտի կաթվածը կամ ինսուլտը:
3 Այն հաղորդում է լրացուցիչ էներգիա,բարձրացնում է տոկունությունը և կանխում է մկանային ցավերը:
4. Բանանն օգտակար է սակավարյունության դեպքում: Բանանի մեջ առկա երկաթն օգնում է կարմիր արյան բջիջների արտադրությանը:
5. Բանան կարելի է օգտագործել նույնիսկ ստամոքսի խոց ունենալու դեպքում:
6.Բանանն օգնում է հաղթահարել դեպրեսիան: Այն իր մեջ նաև պարունակում է երջանկության հորմոնը՝ սերոտոնինը: Այն օգնում է մարդուն հանգստանալ, երջանիկ զգալ և լավ տրամադրություն ունենալ:
7. Բանանն օգնում է բարելավել մարսողությունը: Ունի լուծողական ազդեցություն, որը նպաստում է աղիների կանոնավոր աշխատանքին:
8. Բանանը հանդիսանում է նաև ջերմակարգավորիչ: Եթե բանան ուտեք շոգ օր, ապա այն կօգնի նվազեցնելու մարմնի ջերմաստիճանը: Հակառակը՝ ցուրտ եղանակին: