Ինչպես պատրաստել մարմելադ տան պայմաններում

Բաղադրությունը՝
Նարինջի հյութ-100 մլ
Ջուր-100 մլ
Կիտրոնի հյութ-5-6 ճաշի գդալ
Շաքարավազ-1 բաժակ
Նարինջի քերած կեղև-1 ճաշի գդալ
Կիտրոնի քերած կեղև-1 ճաշի գդալ
Ժելատին (դոնդող)-20 գր
Պատրաստման եղանակը՝
Կարող եք տարբեր գույներ և համեր ստանալու համար օգտագործել բալի, խաղողի և այլ մրգերի հյութեր։
- Դոնդողը բացել նարինջի հյութով, խառնել և թողնել ուռչի։ Շաքարավազը խառնել ջրի հետ, ավելացնել կիտրոնի և նարինջի կեղևները և դնել շատ թույլ կրակի վրա։ Եփել հասցնելով եռման և եփել այնքան, մինչև շաքարավազը լրիվ հալվի
- Հետո վերցնել կրակից և անմիչապես խառնել ուռչած դոնդողի հետ։ Լավ խառնել, ապա քամել և հեռացնել կեղևները։ Ստացված զանգվածը լցնել կաղապարի մեջ և դնել սառնարան։ Թողնել 6-10 ժամ։
- Ապա սառնարանից հանել կտրատել և պատել շաքարավազով։