Բազուկի բացառիկ առողջարար հատկանիշները
Այս հասարակ բանջարեղենն իրականում չափազանց օգտակար է։ Իրականում ոչ մի բանջարեղեն իր օգտակարությամբ չի կարող համեմատվել բազուկի հետ։ Եւ հետաքրքրական է իմանալ, որ բազուկը եփվելուց հետո էլ չի կորցնում իր օգտակար հատկանիշները։
Բազուկի պարբերական օգտագործումը նվազեցնում է ռադիկալներն ու հանում տոքսիները։ Հատկապես կարեւոր է բազուկի հյութը, որին նաեւ կարող եք գազարի հյութ ավելացնել։ Բազուկն օգնում է լյարդի աշխատանքին, նպաստում սպիտակուցների յուրացմանն օրգանիզմում, այն հարուստ է C վիտամինով, որը ամրացնում է իմունիտետը։
Բազուկի կազմի մեջ է մտնում ամենակարեւոր բաղադրիչներից մեկը՝ երկաթը, որի պակասն արյան մեջ բերում է անեմիայի։