Ինչպես պատրաստել Սուրբծննդյան իշխան
Ինչպես պատրաստել Սուրբծննդյան իշխանը:
Սխտորը ճզմել, ավելացնել հիլ, մանր կտրտած ծիտրոն, աղ, պղպեղ, ձիթայուղ, կիտրոնի հյութ և լավ տրորել: Ջեռոցի տապակի մեջ փայլաթիթեղն այնպես դնել, որ ծայրամասերը կախվեն: Ձկան վրա սխտորով խառնուրդը քսել, դնել տապակի մեջ, կողքերը դափնու տերևներ դնել և ծածկել ամբողջությամբ փայլաթիթեղով: Ձուկը 200 աստիճան ջեռոցում եփել 10 րոպե, այնուհետև բացել և ևս 5-7 րոպե թողնել ջեռոցում: Ձևավորել կտրտած կիտրոնով, նռան հատիկներով, կանաչիով և մատուցել: