Ի գիտություն տնային տնտեսուհիների
Հասարակ հնարքներ, որոնք կօգնեն պահպանել մթերքը երկար:
- Խոհանոցում կամ պատշգամբում պահեք ավոկադոն, ծիրանը, բանանը, ցիտրուսայինները, սխտորը, կիվին սոխը, ֆֆումը, անանասը, կարտոֆիլը:
- Սառնարանում պահեք խնձորը, ընդեղենը, հատապտուղը, բրոկոլին, կաղամբը, գազարը, եգիպտացորենը, վարունգը, դդմիկը, խաղողը, սունկը:
- Կանաչեղենը` մաղադանոսը, համեմը, ռեհանը, սամիթը ծաղկեփնջի նման դրեք ջրի մեջ, ծեծկեք տոպրակով ու դրեք սառնարանը:
- Կոճապղպեղը պահեք սառցախցիկում:
- Սունկը պահեք թղթե տոպրակի մեջ:
- Պոմիդորը նույնպես պետք է պահել թղթե տոպրակում` սառնարանի մեջ:
- Նեխուրն ու բրոկոլին փաթաթեք ֆոլգայի մեջ ու այդպես պահեք սառնարանում: