01 Մայիսի, Չորեքշաբթի, 2024
KFC

Ինչու՞ է խումհարի ժամանակ գլխացավ սկսվում

Ինչու՞ է խրախճանքից հետո, որի ժամանակ շատերը նաև հարբում են, գլխացավ սկսվում։

Ալկոհոլ ընդունելը հանգեցնում է օրգանիզմի ջրազրկմանը, ինչի հետևանքով օրգանիզմը կորցնում է կալիումը, կալցիումը, մագնիումը և նատրիումը։ Հետևաբար, մեծանում է ներգանգային ճնշումը։ Բացի այդ, ոգելից խմիչք խմելուց հետո հաճախ արյան խտացում է տեղի ունենում՝ էրիտրոցիտների միավորման հաշվին։ Ուղեղը բավարար քանակությամբ թթվածին չի ստանում, ինչի հետևանքով նեյրոնները մահանում են։

Մասնագետի խոսքով՝ խումհարի ծանրությունը կախված է նաև խմիչքի թունդ լինելուց։ Առավել արտահայտված ախտանշաններ հանդես են գալիս թունդ մուգ ալկոհոլային ըմպելիք խմելուց հետո (կոնյակ, վիսկի, բուրբոն, մուգ ռոմ)։

KFC

Արխիվ

Մայիսի 2024
ԵԵՉՀՈՒՇԿ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Ապրիլի

ՎԵՐՋԻՆ ԼՈւՐԵՐ