Ինչպե՞ս տարբերել թուրքական լոլիկը հայկականից
Հայաստանը շրջապատված ոչ բարյացակամ հարևաններով, ուստի հարկավոր է զգույշ վերաբերվել հարևան երկրներից Հայաստան ներկրվող ապրանքատեսականին օգտագործելիս. «Տարիներ առաջ ներկրված ձվի մեջ ալդրին հայտնաբերեցինք և մի քանի ֆուռ հետ տվեցինք։ Եթե մի մարդ այդպիսի ձու օգտագործեր, կթունավորվեր», – այսօր լրագրողների հետ հանդիպմանը նշեց Հայաստանի սպառողների ազգային ակադեմիայի նախագահ Մելիտա Հակոբյանը։
«Ցայտուն օրինակ է լոլիկը, որին երբ ձեռք ես տալիս, այն բավականին պինդ է։ Սա նշանակում է, որ այն գենետիկորեն ձևափոխված է», – նշեց Մելիտա Հակոբյանը։
Ինչպես հայտնի է, թուրքական լոլիկը կարմիր է, իսկ հայկականը՝ վարդագույն։ Բանախոսը շեշտեց՝ թուրքերն օգտագործում են գունավորող նյութեր, դա պետք է հաշվի առնեն ինչպես պետական մարմինները, որոնք զբաղվում են սննդի անվտանգության խնդիրներով, այնպես էլ քաղաքացիները, ովքեր սպառում են։