Ալկոհոլային գարեջուրը դրական է ազդում սրտի վրա
Մոտ 0.5 լիտր գարեջուրը միանգամայն բավարար է, որպեսզի սրտի շրջակայքում գտնվող արյունատար անոթների վիճակը բարելավվի: Գարեջրի շնորհիվ զարկերակն ավելի էլաստիկ է դառնում, իսկ արյան հոսքը բարելավում է մարդու խմելուց 2 ժամ անց, գրում է “The Daily Mail”-ը:
Այսպես, օրական կես լիտր գարեջուր խմելու դեպքում կարելի է 30 տոկոսով նվազեցնել սրտային կաթվածները եւ ինսուլտները:
Գիտնականները 20-30 տարեկան տղամարդկանց խմբի հետ գիտափորձ են անցկացրել` պարզելու, թե ինչպես է նրանց սիրտն աշխատում գարեջուր խմելուց 1-2 ժամ հետո: Գիտափորձի մեջ ներառել են նաեւ օղի եւ ոչ ալկոհոլային գարեջուր: Գիտնականներին հետաքրքրել է` որքանով հեշտ է արյունն անցնում գլխավոր զարկերակներով եւ որքան են դրանք էլաստիկ դառնում:
Պարզվել է, որ անոթներն էլաստիկ են դարձնում խմիչքի 3 տեսակն էլ, սակայն ալկոհոլային գարեջուրը բոլորից լավ է գործել: Միայն նա է ազդել արյան հոսքի վրա: Ենթադրվում է, որ գարեջրի օգտակարությունը ոչ միայն ալկոհոլի հետ է կապված, այլ նաեւ նրա մեջ պարունակվող հակաօքսիդանտների: