Ի՞նչ անել՝ տոնական օրերին սննդային թունավորումներից զերծ մնալու համար
Տոնական օրերին սննդային թունավորումներից զերծ մնալու համար անհրաժեշտ է՝
• Սննդամթերք գնելիս հատուկ ուշադրություն դարձնել պահպանման պայմաններին և ժամկետներին
• Աղցանները պատրաստել քիչ քանակով, մայոնեզով և թթվասերով համեմել միայն մատուցելուց առաջ
• Սննդում օգտագործվող մթերքը լավ լվանալ խմելու ջրով, ճաշատեսակների եփման ժամանակ պահպանել անհրաժեշտ ջերմային ռեժիմը` 70 աստիճանից բարձր
• Պահպանել կիսաֆաբրիկատների, հում և պատրաստի սննդամթերքի պահպանման կանոնները, սննդամթերքը սառնարանում պահել փակ տարաներով
• Պատրաստի սննդամթեքը պահպանել սառնարանում 72 ժամից ոչ ավելի
• Սննդամթերքի համային հատկությունների և արտաքին տեսքի` կողմնակի հոտի, համի, գույնի փոփոխության դեպքում այն չօգտագործել
• Սնունդ պատրաստելուց և ընդունելուց առաջ ձեռքերը լվանալ օճառով` օգտագործելով միայն խմելու ջուր
• Չչարաշահել գազավորված, էներգետիկ ըմպելիքների և ալկոհոլի օգտագործումը
• Չգնել ու սննդում չօգտագործել անհայտ ծագման, չստուգված սնկեր, այն գնել միայն շուկայից և խանութներից` համապատասխան իրավասու մարմնի կողմից տրված փաստաթղթի առկայության դեպքում
• Խորհուրդ չի տրվում երեխաներին և հղի կանանց սննդում օգտագործել սունկ և տնային պայմաններում պատրաստված պահածոներ
• Խուսափել ճարպոտ սննդի օգտագործումից, սնունդն ընդունել քիչ քանակությամբ, ընդմիջումներով ու հերթականությամբ: