Օրական 300 գրամ թռչնամիս օգտագործողը թիրախային խմբում է. Դավիթ Պիպոյան
Պարենային իրավունքի փորձագետ Դավիթ Պիպոյանն այսօր l8ag8wxne8i het handipmany խոսեց հակաբիոտիկների մասին: Նա ասաց, որ վերջին շրջանում մեր ազգաբնակչությունը տավարի մսի փոխարեն օգտագործում է թռչնամիս, որի մեջ հակաբիոտիկներ կան: Ու քանի որ տավարի մսի փոխարեն թռչնամսի սպառումն ավելացել է, հետեւաբար, հակաբիոտիկները մեր օրգանիզմ ավելանում են:
Դավիթ Պիպոյանն ասաց, որ իրենց կենտրոնը վերջերս պարզել է՝ մեր ազգաբնակչության մեջ ավելացել է թռչնամսի սպառումը:
Հետաքրքիրն այն է, որ, ըստ բանախոսի, մեր հանրությունը ձուկ քիչ է ուտում: «Ձուկը մեզ մոտ դեռ բանկետային ուտելիք է: Երեւանում ամեն մի բնակիչ օգտագործում է 17 գրամ ձուկ: Իսկ եթե օրական 300 գրամից ավելի հավի միս է սպառում յուրաքանչյուր բնակիչ, հանրային առողջության տեսակետից թիրախային խմբում է»,- ասաց Դավիթ Պիպոյանը:
Մեր ազգաբնակչությունը քիչ է օգտագործում նաև մեղր: Ըստ կենտրոնի անցկացրած հարցման արդյունքների՝ հարցվածների մեծ մասը մեղր չի սիրում:
Հարցին՝ ի՞նչ քայլեր պետք է ձեռնարկի պետությունը հակաբիոտիկների դեմ, բանախոսն ասաց, որ պետությունը պետք է ստուգի հակաբիոտիկների կայունությունը:
Մանրամասները՝ տեսանյութում: