Գիտնականները նշել են աշխարհի ամենագարշելի հոտերը
ScienceAlert գիտական պորտալը, հիմնվելով գիտնականների ավելի վաղ կատարած հետազոտությունների վրա, կազմել Է աշխարհի հինգ ամենագարշելի հոտերի հավաքածուն:
Ցուցակում առաջին տեղում ծծմբաջրածնի հոտն Է: Դրա հոտն ունեն հոտած ձվերն, ինչպես նաեւ ուրանը:
Երկրորդ հորիզոնականում դուրիան միրգն է: Այն պարունակում Է 44 ակտիվ հոտավետ միացություններ, որոնք իրար են խառնում միանգամայն տարբեր հոտեր՝ հոտած ձվից մինչև կարամելի հոտը:
Վերջերս դուրիանի պտուղն Ավստրալիայում տարհանման Է հասցրել մի ամբողջ համալսարանի: Այն ժամանակ դրա հոտը շփոթել են գազի հոտի հետ: Երրորդ տեղում հայտնվել Է Առնոլդի ռաֆլեզիա ծաղիկը, որն ունի դիակի հոտ՝ նեխման և ձկան հոտերի երանգներով: Այդ կերպ այս ծաղիկը հրապուրում Է միջատներին, որոնք փոշոտում են այն:
Չորրորդ տեղում Է ամենավատ հոտ արձակող մթերքը՝ Վյե Բուլոն պանիրը, իսկ հինգերորդը դարձել Է փոքր մրջնակերի հոտը, որը, գիտնականների գնահատականներով՝ սկունսից մի քանի անգամ վատ հոտ ունի: Այդ հոտը կենդանուն փրկում Է գիշատիչներից։