Հայտնի է այն մթերքը, որն ամենից լավն է հանգստացնում նյարդային համակարգը
Պանրի պինդ տեսակների մեջ պարունակվող երեք կաթնային թթուներից մեկը նվազեցնում է սրտի նոպաների և կաթվածի հավանականությունը։ Այս մասին վկայում են ամերիկյան Clinical Nutrition ամսագրում հրապարակված նոր հետազոտության արդյունքները։
Պանիրը գրեթե այնքան սպիտակուց է պարունակում, որքան որ ճարպեր, որոնք օրգանիզմն օգտագործում է հյուսվածքների վերականգնման համար։ Պանրի մեջ շատ կալցիում, վիտամին D և B12 կա։ Պանրի մեջ նաև շատ օգտակար մանրէներ կան։ Այն բարենպաստ ազդեցություն է գործում աղիների միկրոֆլորայի վրա, ինչը նպաստում է նյութափոխանակության բարելավմանը։
Բացի այդ, գիտնականները հայտարարել են, որ պանրի օգտագործումը կարող է դանդաղեցնել օրգանիզմի ծերացման գործընթացը և երկարացնել կյանքի միջին տևողությունը։