Ինչու՞ է խումհարի ժամանակ գլխացավ սկսվում
Ինչու՞ է խրախճանքից հետո, որի ժամանակ շատերը նաև հարբում են, գլխացավ սկսվում։
Ալկոհոլ ընդունելը հանգեցնում է օրգանիզմի ջրազրկմանը, ինչի հետևանքով օրգանիզմը կորցնում է կալիումը, կալցիումը, մագնիումը և նատրիումը։ Հետևաբար, մեծանում է ներգանգային ճնշումը։ Բացի այդ, ոգելից խմիչք խմելուց հետո հաճախ արյան խտացում է տեղի ունենում՝ էրիտրոցիտների միավորման հաշվին։ Ուղեղը բավարար քանակությամբ թթվածին չի ստանում, ինչի հետևանքով նեյրոնները մահանում են։
Մասնագետի խոսքով՝ խումհարի ծանրությունը կախված է նաև խմիչքի թունդ լինելուց։ Առավել արտահայտված ախտանշաններ հանդես են գալիս թունդ մուգ ալկոհոլային ըմպելիք խմելուց հետո (կոնյակ, վիսկի, բուրբոն, մուգ ռոմ)։