05 Փետրվարի, Չորեքշաբթի, 2025
KFC

Ինչու՞ է խումհարի ժամանակ գլխացավ սկսվում

Ինչու՞ է խրախճանքից հետո, որի ժամանակ շատերը նաև հարբում են, գլխացավ սկսվում։

Ալկոհոլ ընդունելը հանգեցնում է օրգանիզմի ջրազրկմանը, ինչի հետևանքով օրգանիզմը կորցնում է կալիումը, կալցիումը, մագնիումը և նատրիումը։ Հետևաբար, մեծանում է ներգանգային ճնշումը։ Բացի այդ, ոգելից խմիչք խմելուց հետո հաճախ արյան խտացում է տեղի ունենում՝ էրիտրոցիտների միավորման հաշվին։ Ուղեղը բավարար քանակությամբ թթվածին չի ստանում, ինչի հետևանքով նեյրոնները մահանում են։

Մասնագետի խոսքով՝ խումհարի ծանրությունը կախված է նաև խմիչքի թունդ լինելուց։ Առավել արտահայտված ախտանշաններ հանդես են գալիս թունդ մուգ ալկոհոլային ըմպելիք խմելուց հետո (կոնյակ, վիսկի, բուրբոն, մուգ ռոմ)։

KFC

Արխիվ

Փետրվարի 2025
ԵԵՉՀՈՒՇԿ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  
Հունվարի

ՎԵՐՋԻՆ ԼՈւՐԵՐ