Ինչու է կաղամբի հյութն օգտակար
Կաղամբն ամենաառողջարար բանջարեղեններից մեկն է, որոնց շարքում են նաև բրոկոլին ու սպանախը։ Կաղամբի օգտակար հատկությունները հաճախ գերազանցում է դեղորայքների ազդցությանը։
Որոնք են կաղամբի օգտակար հատկությունները ողջ օրգանիզմի համար՝
• Կաղամբը և կաղամբի հյութը հզոր հակաօքսիդանտ են, որոնք պայքարում են օրգանիզմում ազատ ռադիկալների դեմ։
• Պայքարում են վատ հիվանդությունների դեմ։ Կաղամբը խթանում է իմունային համակարգը և պայքարում վիրուսների, հիվանդությունների, այդ թվում վտանգավոր քաղցկեղի դեմ։
• Կաղամբի մեջ առկա օմեգա-3 ճարպային թթուն օգնում է իջեցնել արյան ճնշումը, արյան մեջ վատ խոլեստերինը և տրիգլիցերիդները։
• Պաշտպանում է մաշկի ամբողջականությունը։ Կաղամբի մեջ առկա վիտամին A-ն ու E-ն նպաստում են մաշկի երիտասարդացմանը և բուժմանը։
• Կաղամբը կանխում է ստամոքսի խանգարումները՝ պահպանելով ստամոքսի բնական ֆլորան և հանդես է գալիս որպես ախտահանիչ։