Իդեալական նախաճաշ
Պրոտեինով հարուստ նախաճաշը` հավկիթ, յոգուրտ, ոչ ճարպոտ տավարի միս, օգնում է պահպանել նրբագեղ կազմվածքը եւ զերծ պահել գիշերները սնվելուց: Այդ մասին հայտարարել են Միսուրիի համալսարանի գիտնականները, գրում է “The Daily Mail”-ը: Գիտնականները մասնավորապես սնշում են, որ պրոտեին պարունակող սննդամթերքը թույլ է տալիս վերահսկել ախորժակը:
Հետազոտության արդյունքների համաձայն` երիտասարդ ամերիկացիների 60 տոկոսը պարբերաբար բաց են թողնում ամենակարեւոր ճաշը` նախաճաշը: Առավոտյան ճիշտ սնվելը Ամերիկայում ճարպակալման սուր խնդիրը լուծելու միջոցն է: Այս երկրում շուրջ 25 մլն մարդ է տառապում ճարպակալումից:
Նրանց, ովքեր հրաժարվում են նախաճաշից, մասնագետները խորհուրդ են տալիս գոնե 3 օրով խախտել այդ ավանդույթը, քանի որ այդ ընթացքում օրգանիզմը հասցնում է հարմարվել նոր ռեժիմին: