Համեմի սերմերը շատ օգտակար են
Համեմի համ ու հոտ սիրողներն այն օգտագործում են աղցանների եւ ճաշատեսակների մեջ՝ չիմանալով, որ այդ խոտաբույսը ունի նաեւ բուժական հատկություն՝ իր մեջ պարունակող եթերայուղի եւ ճարպայուղերի շնորհիվ: Առավել օգտակար է խոտաբույսի սերմը, որն ունի լեղամուղ, հակաթութքային, ցավազրկող, վերքերն ամոքող, մարսողական գեղձերի գործունեությունը խթանող ազդեցություն: Օգտագործվում է լյարդի,լեղապարկի, լեղածորանի հիվանդությունների, թութքի, վերքերի, նյարդային գրգռվածության եւ հիստերիայի բուժման ժամանակ: Ժողովրդական բժշկության մասնագետները խորհուրդ են տալիս ջրաթուրմ կամ եփուկ պատրաստել հետեւյալ տարբերակով՝ 1 թեյի գդալ սերմերը 1 բաժակ ջրում թրմելով եւ եփելով: Խմել օրական 3 անգամ, 1/3 բաժակ: Կարելի է ուտել նաեւ սերմերը, որպես գազահան, 8-10 հատ, օրական 2 անգամ: