25 Փետրվարի, Երեքշաբթի, 2025
KFC

Պահել ծաղկակաղամբը ձմռան համար

Ծաղկակաղամբը հարուստ է վիտամիններով, հանքային աղերով, հատկապես կալիումի աղերով, ֆոսֆորական աղերով, պարունակում է կալցիում, մագնեզիում, երկաթ, օրգանական թթուներ, վիտամին C, B1, B2, B6, P, РР, А, Н.K:

Օգտակար հատկություններ

Ծաղկակաղամբի մեջ առկա սպիտակուցները հարուստ են ամինաթթուներով /արգինին, լիզին/: Կաղամբի այս տեսակին հատուկ՝ նուրբ կառուցվածքով ցելյուլոզան, այն դարձնում է մեր օրգանիզմի համար ավելի դյուրամարս, քան կաղամբի մյուս տեսակները: Այս տեսակետից այն հարմար է օգտագործել ոչ միայն առօրյա սննդի մեջ, այլև՝ դիետիկ սննդակարգում: Նրանք, ովքեր ունեն ստամոքս – աղիքային խնդիրներ, ստամոքսի խոց, լյարդի, միզապարկի կամ տասներկումատնյա աղիքի հիվանդություններ հեշտությամբ կարող են մարսել եփած ծաղկակաղամբը: Այն շատ հարմար է իհարկե նաև երեխաների նուրբ մարսողության համար:

Շնորհիվ բիոտինի մեծ պաշարի ծաղկակաղամբը անփոխարիների հակաբորբոքային միջոց է մաշկի բորբոքային պրոցեսների դեմ, քանի որ կանխում է սեբորենի առաջացումը մաշկի տակ:

Ծաղկակաղամբի շարունակական օգտագործումը նվազեցնում է կրծքի քաղցկեղի զարգացման վտանգը կանանց մոտ և շագանակագեղձի քաղցկեղի վտանգը տղամարդկանց մոտ:

Վնասակար հատկություններ

Որոշ մարդկանց համար ծաղկակաղամբը կարող է ալերգիկ լինել: Խորհուրդ չի տրվում այն օգտագործել նաև նրանց, ովքեր հաճախ են ունենում հոդացավեր:

Մնացած դեպքերում ծաղկակաղամբ օգտագործելը խրախուսվում է:

Շտապեք օգտագործել այժմ և պահեստավորել ձմեռվա համար:
Լավ տարբերակ է շոգեխաշած վիճակում սառցարանում պահելը:

KFC

Արխիվ

Փետրվարի 2025
ԵԵՉՀՈՒՇԿ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  
Հունվարի

ՎԵՐՋԻՆ ԼՈւՐԵՐ