Ոսկե կաթ․ հրաշք, առողջարար ըմպելիք
Հասարակ բաղադրատոմսով այս հրաշք ըմպելիքը հիանալի ազդեցություն ունի օրգանիզմի վրա, այն երկարացնում է երիտասարդությունը, բարելավում մարսողությունը, մաքրում լյարդը, հանում տոքսիները, բարելավում դեմքի գույնը։
Շատ կարեւոր է իմանալ, որ այդ ըմպելիքի ամենակարեւոր բանն այն է, որ այն ակտիվացնում է հոդերի շարժողականությունը, հանում է աղերը եւ մաքրում անոթները։
Քրքումը հրաշալի հակասեպտիկ միջոց է, որը բարելավում է արյան բիոքիմիական բաղադրությունը, օգնում է իմունային համակարգին վիրուսների դեմ պայքարել, իջեցնում է խոլեստերինը, կանխում է թրոմբների առաջացումը։
Ոսկե կաթը նաեւ նվազեցնում է ախորժակը։
Պատրաստման եղանակը՝
50 գրամ քրքրում, 25 գրամ ջուր, խառնել այնքան, մինեւ դառնա թթվասերի նման զանգված։ Եռացնել, թույլ կրակի վրա թողնել այնքան, մինչեւ շագանակագույն, պինդ զանգված դառնա։ Թողեք սառչի, ապա լցրեք ապակե տարրայի մեջ ու պահեք սառնարանում։ Քնելուց առաջ լավ տաքացրեք կաթը, սակայն մի թողեք եռա, մեջը1 թեյի գդալ նախապես տաքացած զանգվածից լցրեք, խառնեք եւ խմեք։ Կարող եք մի փոքր էլ ձեթ ավելացնել, եթե ցանկանաք։
Այս ոսկե կաթը շատ օգտակար է։
Սակայն այն չի կարելի ընդունել լեղապարկի, երիկամների բորբոքման, հղիության դեպքում եւ մինչեւ 2 տարեկան երեխաներին։