25 Օգոստոսի, Կիրակի, 2019

Սնվելուց երեք ժամ անց սկսվում է ճարպերի կուտակման գործընթացը

arm133711605042

Ուտելուց գրեթե մի քանի ժամ անց օրգանիզմում սկսվում է ճարպերի կուտակման գործընթացը: Նման կարծիքի են հանգել գիտնականները: Հիշեցնենք, որ նախկինում մասնագետները գտնում էին, որ ճարպային հյուսվածքի կուտակումը տեղի է ունենում աստիճանաբար` օրեցօր: Իսկ հիմա հետազոտողները պարզել են, որ կոնքերի և ազդրերի վրա ճարպն ավելի արագ է կուտակվում` երեք, առավելագույնը չորս ժամվա ընթացքում, եթե ստացած էներգիան ավելի շատ է, քան օրգանիզմի ծախսածը:

Նաև նշենք, որ ճարպերի կուտակման հավանականությունն աճում է օրվա երկրորդ կեսին: Դրա պատճառն օրգանիզմում հորմոնալ փոփոխություններն են:

Միևնույն ժամանակ նշվում է, որ չափավոր սնվելու դեպքում հավաքված ճարպը կարող է սպառվել օրգանիզմի կողմից: Սակայն շատ ուտելու դեպքում ճարպակալման վտանգն ավելի է աճում:

«Ճարպային շերտը մեծանում է ոչ թե օրերի, այլ ժամերի ընթացքում»,- հավելում են գիտնականները:

Արխիվ

Օգոստոսի 2019
ԵԵՉՀՈՒՇԿ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Հուլիսի

ՎԵՐՋԻՆ ԼՈւՐԵՐ