Թեյն ու կաթն անհամատեղելի են
Թեյն ու կաթն օգտակար են և առողջարար միայն այն դեպքում, եթե նրանք առանձին օգտագործվեն: Թեյի մեջ այնպիսի նյութեր կան, որոնք օգնում են նվազեցնել աղիներում ճարպի կուտակումը, ինչպես նաև նվազեցնում են խոլեստերինի պարունակությունը արյան մեջ: Սակայն սպիտակուցները, որոնք կան կովի կաթի մեջ, չեզոքացնում են թեյի մեջ պարունակվող այդ նյութերը,- զգուշացնում են թեյի ուսումնասիրության հնդկական միության անդամները: Այս մասին գրում է Salt Lake Tribune-ը:
Փորձերը ցույց են տվել, որ թեյում հայտնաբերված նյութերը, որոնք կոչվում են թեառուբիգին և թեաֆլավինամ, կանխում են գիրացումը առնետների, որոնք սնվում են բարձր յուղանության ուտելիքով:
«Երբ թեյի մեջ կաթ են լցնում, թեառուբիգինն ու թեաֆլավինը ռեակցիայի մեջ են մտնում կաթում առկա սպիտակուցների հետ, և թեյը կորցնում է իր օգտակարությունը,- ասում է բժիշկ Դևաժիտ Բորտակուրը։- Դա նշանակում է, որ մենք ո՛չ ստանում ենք թեյում առկա օգտակար նյութերը, ո՛չ էլ կաթի սպիտակուցները»:
Ավելի վաղ ԱՄՆ-ում գտնվող ՄաքՄասթերի համալսարանի գիտնականները պարզել են, որ օրական երկու մեծ բաժակ կաթ խմող կանայք սպորտով զբաղվելուց հետո ավելի շատ ճարպ են կորցնում, և նրանց մկաններն ավելի լավ են ձգվում: Այսպիսով, և՛ թեյը, և՛ կաթը շատ օգտակար են, եթե օգտագործվեն առանձին:
Պետք է նաև հիշել, որ թեյն ունի ջրազրկող հատկություն: Այդ իսկ պատճառով ջրազրկումից խուսափելու համար, բացի թեյից, պետք է նաև օրական խմել կես լիտր սովորական ջուր: