Ինչպե՞ս տարբերել բարձրորակ շոկոլադը ցածրորակից /տեսանյութ/
«Մեր օրերում իսկական, բարձրորակ շոկոլադ գնելը խնդիր է դարձել։
Հաճախ կակաոյի փոխարեն կակաոյի փոշի է գործածվում կամ բարձրարժեք յուղը փոխարինվում է ցածրորակ և ավելի էժան յուղով, մասնավորապես՝ արմավենու յուղով․ մակնշման վրա տեղեկատվություն կա այս մասին»,-այսօր լրագրողների հետ հանդիպման ընթացքում ասաց պարենային իրավունքի փորձագետ Դավիթ Պիպոյանը՝ ընդգծելով՝ հաճախ ինքներս ուշադրություն չենք դարձնում մակնշմանը։
«Հաշվի առնելով, որ կակաոյի յուղը ունի հալման ցածր աստիճան, այն պետք է ընդամենը պահել ձեռքի ափի մեջ, եթե արագ հալչում է, գործ ունենք կակաոյի յուղի հետ, եթե չի հալչում, նշանակում է՝ արմավենու յուղ է պարունակում:
Կարող եք տնային պայմաններում շոկոլադե սալիկից մեկ կտոր կոտրել, գցել կաթի մեջ։ Բարձրորակ սալիկը պետք է անմիջապես սուզվի, իջնի հատակը, իսկ ցածրորակը կարող է լողալ կաթի մեջ»,-ասաց իպոյանը։