Սպառողին պետք է հրամցնել լագայուն արտադրանքը
Այսօր լրագրողների հետ հանդիպման ընթացքում «Սննդային գիտությունների և տեխնոլոգիաների հայկական միավորման» ղեկավար, Հայաստանում Հիգիենիկ ինժեներիայի և դիզայնի եվրոպական խմբի ղեկավար Կարինե Գրիգորյանը նշեց՝ մեր երկրում ընդունվել է օրենք ՀԱՍՊ որակի վերահսկողության համակարգը, և անհրաժեշտ է, որ տվյալ համակարգը գործի իր բոլոր հնարավորություններով, բացի այդ՝ ապրանք արտադրողը հենց ինքը պետք է գիտակցի՝ ՀԱՍՊ որակի վերահսկման համակարգի գործարկումը որակյալ ապրանք ստանալու հավաստիքը կարող է լինել:
Ասուլիսի մյուս բանախոսը՝ «Բարի Սամարացի» ընկերության գլխավոր տեխնոլոգ Կարեն Պողոսյանը ընդգծեց՝ իրենց ընկերությունը ուշադրություն է դարձնում ՀԱՍՊ որակի վերահսկման համակարգին, իսկ ընկերության մասնագետները քայլում են ժամանակի ռիթմին համընթաց՝ պարբերաբար մասնակցելով վերապատրաստման դասընթացների:
«Սննդամթերքի արտադրության մեջ մենք լուրջ հսկողություն ենք իրականացնում՝ համակարգված կերպով: Գովելի է, որ մեր պետությունը և սպառողները ևս շահրգրգռված են վերահսկողություն իրականացնելու հարցում: Մեր դռները միշտ բաց են բոլորի առջև: Մենք մեր առաջ նպատակ ենք դրել, այն է՝ սպառողին հրամցնել լավագույն արտադրանքը. ասվածը վերաբերում է և՛ տեղական, և՛ արտասահմանյան շուկաներում առկա՝ մեր արտադրանքին: Հենց դրա համար էլ մենք համագործակցում ենք նաև գիտական ասպարեզի հետ՝ միջոցներ չխնայելով: Այդ միջոցները ներդրում ենք համարում, և կարծում ենք, որ էականն այն է, որ ունենանք որակյալ արտադրանք, եթե անգամ շահույթը լինի քիչ», – նշեց Կարեն Պողոսյանը: