Կարագը պահելու այլընտրանքային տարբերակ
Բոլորս գիտենք, որ կարագը պետք է պահել ցածր ջերմաստիճանում, պաշտպանելով օդից՝ մանավանդ խոնավ։ Օդի երկարատև ազդեցության տակ կարագն օքսիդանում է և ձեռք է բերում ճրագուի, իսկ այնուհետև նաև կծված տհաճ համ։
Եթե ձեռքի տակ չկան համապատասխան պայմաններ՝ սառնարան, ապա կարագը պետք է դնել ամանի մեջ և վրան ջուր ավելացնել և ամեն օր ջուրը փոխել։
Կարագը պետք է պաշտպանել լույսից։ Լույսի ազդեցության տակ կարագր փչանում է՝ նրա վերին շերտը սպիտակում և ճրագուի հոտ է ձեռք բերում։ Ուստի կարագը պետք է պահել ոչ թափանցիկ ամանում:
Ուտեմքեզ-ի ֆեյսբուքյան էջից