Ամանորի կերակրատեսակ. ինչպես պատրաստել տարեհաց
Henaran.am-ն այս օրերին իր ընթերցողներին է ներկայացնում ամանորյա սեղանի կերակրատեսակների բաղադրատոմսերը, որոնց պատրաստման գաղտնիքներն ու բաղադրությունը բանաստեղծուհի, խոհարար Սոնա Թաշչյանինն է:
Կարևոր է, որ ամանորյա սեղանին լինի տարեհացը: Բաղադրությունը հետևյալն է՝
5 բ. ալյուր
1 բ. ձեթ
1 բ. տաք ջուր
1 բ. շաքարավազ
1 թ. գ. սոդա
1 ճ.գ. քացախ
1 բ. մանացված ընկուզեղեն (ընկույզ, նուշ, կաղին, ծիրանակուտ)
½ բ. չամիչ
կանեփ կամ քունջիթ՝ վրան ցանելու համար
պատրաստություն
Ալյուրին խառնել շաքարավազն ու սոդան. վրան լցնել ձեթը, քացախն ու ջուրը և շաղել: Խառնել մանրացված ընկուզեղենն ու չամիչը, տեղադրել ալյուրոտած ջեռոցի ամանում, մեջը խրել պայմանական միջինքը, վրան ջուր քսել, ցանել սերմերը և
թխել միջին ջերմաստիճանով ջեռոցում 35 – 40 րոպե:
Տատիկի խոհանոց ֆեյսբուքյան էջից