Որքանո՞վ է օգտակար է հասած բանանը
Բանան սիրում են շատերը: Այն համեղ է, սննդարար և հարուստ կալիումով: Healthylifetricks.com-ը պարզաբանում է՝ հասունության որ փուլում է ավելի օգտակար բանան օգտագործել, որպեսզի նպաստի մարսողությանն ու ընդհանուր առողջությանը
Ճապոնիայում անցկացված հետազոտությունների արդյունքները ցույց են տալիս, որ ամբողջությամբ հասած բանանը ուռուցքային նեկրոզի գործոն կոչվող նյութէ արտադրում, որն ունակ է պայքարելու ոչ առողջ բջիջների դեմ:
Երբ բանանը հասնում է, կեղևը պատվում է սև կետերով: Որքան շատ են կետերը, այնքան հարուստ է բանանը իմունային համակարգն ամպրապնդող նյութերով:
Հասած վիճակում բանանն օգտակար է մարսողության համար, քանի որ շաքարը բանանի պարունակության մեջ հեշտ է կլանվում, քան կիսահասած բանանի պարագայում, քանի որ օսլան դեռ չի հասցրել վերածվել շաքարի:
Բանանի հակաքաղցկեղային մակարդակը կախված է մրգի հասունության աստիճանից:
Հետազոտության ժամանակ պարզվել է, որ խնձորի, խաղողի, ձմերուկի, արքայախնձորի և տանձի համեմատ բանանը ամենաշատ հակաքաղցեղային բաղադրիչներն ունի: