07 Հունիսի, Saturday, 2025
KFC

Ինչու՞ չի կարելի ջուրը կրկնակի եռացնել․ բժիշկներ

Ինչու՞ է ջուրը կրկնակի եռացնելը վտանգավոր։

 Բանն այն է, որ սովորական ջրում տարբեր նյութեր կան։ Եռացնելիս դրա քիմիական կազմը փոխվում է՝ բացասական հատկանիշներ ձեռք բերելով։ Իսկ կրկնակի եռացման դեպքում ջրում առկա գազերն ու հանքանյութերը թունավոր միացությունների են վերածվում։ Ուստի այն կարող է պարունակել նիտրատներ, մկնդեղի աղ և ֆտորիդներ։

Փորձագետ Ջուլիա Հարիսոնի կարծիքով՝ ջուրը կրկնակի եռացնելով դուք վտանգում եք ձեր առողջությունը։

Նախ, եթե մշտապես թեկուզ աննշան մկնդեղ եք «մատակարարում» օրգանիզմ, այն կարող է հանգեցնել քաղցկեղի, սրտանոթային հիվանդությունների և նյարդային խնդիրների։

KFC

Արխիվ

Հունիսի 2025
ԵԵՉՀՈՒՇԿ
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Մայիսի

ՎԵՐՋԻՆ ԼՈւՐԵՐ