21 Փետրվարի, Ուրբաթ, 2025
KFC

Ինչու՞ չի կարելի ջուրը կրկնակի եռացնել․ բժիշկներ

Ինչու՞ է ջուրը կրկնակի եռացնելը վտանգավոր։

 Բանն այն է, որ սովորական ջրում տարբեր նյութեր կան։ Եռացնելիս դրա քիմիական կազմը փոխվում է՝ բացասական հատկանիշներ ձեռք բերելով։ Իսկ կրկնակի եռացման դեպքում ջրում առկա գազերն ու հանքանյութերը թունավոր միացությունների են վերածվում։ Ուստի այն կարող է պարունակել նիտրատներ, մկնդեղի աղ և ֆտորիդներ։

Փորձագետ Ջուլիա Հարիսոնի կարծիքով՝ ջուրը կրկնակի եռացնելով դուք վտանգում եք ձեր առողջությունը։

Նախ, եթե մշտապես թեկուզ աննշան մկնդեղ եք «մատակարարում» օրգանիզմ, այն կարող է հանգեցնել քաղցկեղի, սրտանոթային հիվանդությունների և նյարդային խնդիրների։

KFC

Արխիվ

Փետրվարի 2025
ԵԵՉՀՈՒՇԿ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  
Հունվարի

ՎԵՐՋԻՆ ԼՈւՐԵՐ