Ինչ են մատուցում ամանորյա սեղանին աշխարհի տարբեր երկրներում /ֆոտոշարք/
Աշխարհի բազմաթիվ երկրներում ընդունված է Ամանորը տոնել ճոխ սեղանի շուրջ։ Սակայն յուրաքանչյուր երկիր ունի իր առանձնահատուկ ուտեստը՝ հատուկ ամանորյա սեղանի համար նախատեսված։
Անգլիա
Անգլիայում ոչ մի ամանորյա տոն չի կարող տեղի ունենալ առանց ավանդական պլումպուդինգի։ Այն բաղկացած է խոզի ճարպից հացի փշուրներից, ալյուրից, չամիչից, ձվից ու քաղցրավենիքից։ Սեղանին դնելուց առաջ դրա վրա ռոմ են լցնում ու այրում։ Բացի այդ, ավանդաբար անգլիացիները սեղանին հնդկահավ են մատուցում՝ բանջարեղենով։
Իսրայելում Ամանորը տոնում են սեպտեմբերին։ Գլխավոր կանոնը՝ ամանորյա սեղանին չպետք է լինեն կծու, թթու, աղի ուտելիքները։ Սեղանը քաղցրեղենով են լցնում։ Միշտ սեղանին լինում են մեղր, խնձոր, նուռ, խաշած բազուկ, ձուկ։
Ճապոնիա
Այստեղ դեկտեմբերի 30-ին պատրաստում են ավանդական թխվածք՝ մոտի։ Դրանք բրնձից են ու մրգերից։ Ամանորյա սեղանին պարտադիր լինում է սպագետտի, այն խորհրդանշում է երկարակեցությունը։