Գիտնականները շոկոլադի նոր՝ անսպասելի օգտակար հատկություն են հայտնաբերել
Դանիացի, ամերիկացի եւ կանադացի մի խումբ գիտնականներ հայտնաբերել են, որ շոկոլադի չափավոր, սակայն պարբերաբար օգտագործումը նվազեցնում Է սրտի այնպիսի լուրջ հիվանդության վտանգը, ինչպիսին Է շողարձակող առիթմիան, հայտնում է Лента.ру-ն։
Բժիշկները նման եզրահանգման են եկել՝ ուսումնասիրելով 55 հազար հոգու։
Բժիշկները հիմնվել են այն հարցման տվյալների վրա, որը մի քանի տարի առաջ կատարվել Է դիետիկ սննդի վերաբերյալ: Դրան մասնակցել Է ավելի քան 55 հազար դանիացի: Նրանք պարզել են, որ այն կանանց մոտ, ովքեր կանոնավոր կերպով 30 գրամ շոկոլադ են ուտում շաբաթական մեկ անգամ, հիվանդանալու վտանգը կրճատվում Է 21 տոկոսով, մինչդեռ այն տղամարդկանց մոտ, ովքեր շաբաթական երկու – երեք նման չափաժին են ուտում՝ 23 տոկոսով։