Բրոկոլիի օգտակար հատկությունները
Բրոկոլին հարուստ է վիտամիններով և հանքային աղերով, ինչպես նաև քրոմով, ինչը դանդաղեցնում է ծերացման պրոցեսը և ուժեղացնում է ուղեղի ֆունկցիան: Բրոկոլիի և այլ խաչածաղկավորների, օրինակ՝ կաղամբի և բրյուսելյան կաղամբի մեջ պարունակվող սուլֆորաֆանը նվազեցնում է ինֆարկտի և ինսուլտի, ինչպես նաև քաղցկեղի ռիսկը: Որոշ փորձագետներ նույնիսկ խորհուրդ են տալիս օրական երկու չափաբաժին խաչածաղկավոր բանջարեղեն ուտել:
Բրոկկոլիի համային որակը և օգտակար հատկությունները պահպանելու համար այն չի կարելի երկար եփել։ Ավելի լավ է գոլորշու վրա արագ խաշել կամ թոշմեցնել։ Բրոկկոլիով ստացվում է շատ նուրբ և ցածր կալորիականությամբ ապուրներ։