Խնձորի օգտակարության մասին

Խնձորի կեղևում գտնվող ուրսոլայի թթուն ստիպում է օրգանիզմին աշխատացնել մկանային համակարգը և նվազեցնել նյութափոխանակության խանգարումները, որոնք հանգեցնում են ճարպակալման: Խնձորը պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամին C:
Հատկապես կարմիր խնձորը հարուստ է աչքերի և մաշկի համար օգտակար A և B խմբի վիտամիններով, որոնք մեղմացնում են սթրեսը և հանգստացնում նյարդերը: Այն իր մեջ պարունակում է 50 տոկոս ավելի շատ A վիտամին, քան արևադարձային մրգերը: Խնձորն օգտակար է նաև մազերին և եղունգներին:
Կոտրատվող եղունգների և անփայլ ու թույլ մազերի դեպքում պետք է խմել խնձորի հյութ: Չնայած որ խնձորն իր մեջ պարունակում է մեծ քանակությամբ շաքար, այդուհանդերձ այն օգտակար է շաքարով հիվանդների համար:
Nuga Best – Armenia